Veckans träning

+ någon promenad

 

Lagom är bäst och detta kommer bli en riktig bra vecka


Jag är frisk! (?)

... eller kanske inte helt frisk men frisk nog att fungera som en normal människa igen, jag är lite snuvig och hostar lite men det är ju saker man kan leva med.

Imorgon är det inte bara ny vecka utan också ny månad och för mig betyder det en riktig omstart. En ostart utan höga krav, om det nu är möjligt, men man måste ju lära sig tillslut, eller?

Mitt stora problem är vad jag ska äta. Pga att jag bli så illamående av all fet mat jag ätit under lchf så kommer det bli lite variation. Jag kommer inte proppa i mig vitt bröd med massa potatis men kommer få in lite kolhydrater. Däremot blir det mindre portioner och kanske kaloriräkning, men det är där jag inte kan bestämma mig. Det blir iaf inga light-produkter, sånt tror jag inte på, gäller att hitta rätt mängd mat antar jag och variera det med träning. I rätt mängd. Fasiken vad lätt det låter när man skriver det så här, varför är det inte lika lätt i praktiken? Men livet ska ju inte vara lätt, det vore ju tråkigt...


Same today...

Idag har varit en riktigt tråkig dag eftersom jag legat i sängen hela dagen för att bli frisk. Jag tycker oftast om att bara få ligga och ta det lugnt men hatar det när jag helt plötligt måste göra det. När jag vaknade upp i morse mådde jag ännu sämre än igår vilket jag inte direkt var beredd på. Nu hoppas jag att det blir bättre tills imorgon nu när jag tagit det så pass lugnt. Dock så får såna här dagar en att börja tänka på hur man ska göra sen när man blir frisk, måste sätta igång med träningen igen och nu finns inga hinder, dock så måste jag sluta ha så höga krav och gå ut för snabbt som jag alltid gör, men det är inte lätt när man vill att det ska gå fort, men övning övning.

Nu ska det sovas lite och så får vi hålla tummarna för att jag är friskare imorgon, ska iaf satsa på frisk tills på måndag så blir vila vila vila hela helgen, dvs sängen och massa film. Dock inte helt fy skam *blink blink*

Godnatt

Natti natt från mig! Sussa sött alla!


Ont, ont, ont!

Att spendera dagen i skolan när man är sjuk är inte kul och ännu värre när man måste stå på labb (då det är sjukt viktig att jobba sterilt, haha). Att pipettera och räkna massa gick inte så bra så satt mest på en stol och tittade på, tror det är ända sättet att inte förstöra allt. Efter allt för många timmar var det dax att lunka hem igen genom all snö (som ju självklart hade blivit ännu mer) och väl hemma igen hade jag ont överallt, framförallti halsen. Sömn, vila och massa varmdricka är vad resten av kvällen har att erbjuda. Hoppas på ett bättre mående imorgon, men då är jag iaf ledig.

Peppkram och tack för alla lyckoönskningar!

Sjuk och snöpulsande går inte ihop. Ajaj min hals!

Godmorgon

Usch fortfarande väldigt sjuk (känns som det blir värre och värre) och efter att ha legat inne och tagit det lugnt nu några dagar så måste jag bege mig till universitetet för idag är det laborationer som är obligatoriska. Det blir labb på värktabletter, inte kul men har funkat förut, dock kommer mina labbkompisar få göra det mesta för min energi är borta helt.
Inte hjälper det heller att det har snöat konstant i 2 dagar och fortsätter att snöa nu, kommer bli en riktigt jobbig promenad till univetsitetet, men vad ska man göra?

Nu frukost och sen iväg
Peppkram!

inge kul att vara sjuk, borde få ligga hemma och bli frisk...


En award till mig

Fick en award från Dessi här om dan som gjorde mig väldigt glad och nu när jag ändå bara ligger hemma och är sjuk tyckte jag det var perfekt att publicera den. Tack så mycket Dessi!



Reglerna jag följde var:

1. Kopiera awarden på din blogg
2. Länka till personen som gett dig awarden
3. Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
4. Välj ut 7 andra bloggar du vill ge awarden till
5. Länka till deras bloggar & kommentera hos dem att de har en Award att hämta!


Så här kommer mina 7 intressanta fakta:

1. Man kan lätt tyda vilket "state of mind" jag är i genom att studera min lägenhet. Är det rörigt i mitt huvud är det rörigt i lägenheten. En städad lägenhet och ett rörigt huvud gör mig helt förvirrad och får mig nästan att bryta ihop :P

2. Jag en Bachelorexamen i biologi och kan därmed kalla mig utbildad Molekylärgenetiker (vilket är min inriktning). Dock är mitt mål att ta ytterligare en examen vilket troligtvis sker i juni 2011.

3. Jag är ett riktigt kontrollfreak vilket oftast resulterar i att det är jag som tar tag i allt när jag jobbar i grupp, något som inte alltid är så kul. Dock så är jag extremt envis vilket oftast resulterar i väldigt bra resultat.

4. Jag har bott i både Florens (Italien) och i Oslo (Norge) och tror jag kommer bo utanför Sverige senare i livet också. Vet inte vart eller varför, men jag vet bara att det kommer bli så.

5. Älskade ormar när jag var liten och ville bygga om mitt rum till ett stort ormakvarium. Har dock lagt ner drömmen om en orm (även fast de forfarande fascinerar mig) och har nu en katt. Dock så är jag rädd för de flesta hundar, vilket gör det extra jobbigt att springa i spåret i skogen.

6. Efter att ha sett "Spirit of the Marathon" första gången så är en utav mina största drömar att en gång springa ett maraton. Folk skrattar lite när jag säger det, men så är det. Och jag vet att den dan jag springet ett, kommer jag att klara det. (Se klipp från filmen här)

7. Jag har inget tålamod alls. Jag vill alltid att allt sker på direkten. Hatar att vänta. Det är nog också en anledning till att jag har för höga mål när det gäller min viktnedgång. Även fast jag vet att allt inte sker på direkten så har jag inget tålamod att vänta. Där är något jag måste jobba med.

Jag läser otroligt många bloggar och alla inspirerar mig så mycket, men denna gång vill jag ge vidare denna award till:

Cornelia, Emma, Emmasform, Sofia, Malin, Cecilia och Maribella.
Tack för all inspiration ni ger mig!

Sjukis = me!

Usch har gått och blivit sjuk, inte kul! Allt började smått förra veckan, eller ja... inte så smått egentligen då jag var konstant illamående. Funderade ett tag på om det var pga all fett jag äter och gick under helgen då min bästa vän var på besök över till att äta kolhydrater, illamåendet försvann visseligen men nu har jag istället drabbats av värsta förkylningen, inte kul! Detta har tagit allt ur balans och hoppas på att komma på benen snart igen.

Har läst alla era underbara kommentarer och kommer skriva lite inlägg om det senare, måste bara bli lite friskare först då jag inte har tid att vara sjuk pga allt i skolan. Men be back imorgon med lite inlägg för nu ska jag sova och bli frisk.

Natti natt och hoppas ni kommit undan förkylningarna!
Peppkram!


Spenderar dagarna i sängen, men är snart tillbaka!

Varför går det så dåligt?

Jag är peppad och jag vill så gärna ändra mitt sätt att se på mat och hälsa, men ändå går det inte. Första veckan gick jättebra, men inte längre. Jag fattar inte? vad är det som fattas? Är jag inte motiverad? Jag känner mig motiverad men får inte fram något.... ghaa det gör mig galen.

Funderar på att sätta en lite utmaning på mig själv. Jag ska ha fuskfritt fram till 1 februari, helt fuskfritt. Det betyder bort bara LCHFmat men inga efterrätter, måste få bort det där. Om jag klarar det, alltså helt fuskfritt i 11 dagar, då får jag köpa mig ett par alldeles nya träningsbxor och en träningströja.



Utmaningen har börjat, nu ska jag slå mig själv!!!

Behöver er hjälp!

På lördag ska jag på en temafest och temat är "Kinky - less is more" och jag är helt utan ideer. Vad ska man ha på sig? Kommer man undan med vad som helst när man inte hör till den lilla smala kategorin?

Hjälp mig!!!

 

En liten förtydligan bara!

Jag ska inte ha några av dessa kläder på mig, haha, skulle aldrig kläma in mitt fläsk i dessa och visa mig för människor. Detta är bara en förklarande bild om hur festen är, min tanke är att kanske få lite ideer från det, men någon som inte får mig att se ut som en stor boll såklart


Skärpning!

Skolan har återigen börjat och tankarna vandrat iväg till annat, det är ett av mina stora problem, hur får man tid till allt?

Pga av all jäkla snö så har det inte heller blivit någon träning, men tanken är att försöka hinna till gymmet imorgon, om det nu slutar snöa, men jag är trött på att inte röra på mig. Måste komma ur trött-stadiet också, och även fast det är surt att träna på morgonen, så hjälper det en iaf efter ett tag. Så imorgon ska jag upp och iväg!

Middagen idag blev tacogratäng och jag åt alldeles för mycket så nu är jag sjukt mätt, varför lär man sig aldrig?! Men men, får springa bort det imorgon, blev lite styrketränig hemma iaf så jag är nöjd.

Nu te och sen sängen, godnatt mina vänner!


Meny vecka 3

Måndag: Kyckling och kantarellgryta
Tisdag: Airams gratinerade senapsfalu
Onsdag: LCHF-Chili con Carne
Torsdag: Laxgratäng med wasabi och parmesan
Fredag: LCHF-hamburgare
Lördag: Ostfylld fläskytterfilé
Söndag: Fetkyckling

Inte lika många nya recept denna vecka, men iaf 5 nya och det är inte dåligt! Ser fram emot den här veckan också och eftersom det är ganska lugnt i skolan denna vecka så blir det här perfekt för då har jag tid att prova massa nytt.

Imorgon

Börjar allt igen, lite läskigt faktikst, har den där första-dagen-i-skolan känslan, en känslan man tycker borde ha försvunnit nu ens... ja hur många år är det... 17:e år i skolan (ghhha!), men här är den. Ska dock bli kul att umgås med alla igen.

Nu ska här sovas
Natti!

Veckans (v.2)

Mat:
Väldigt bra matvecka med undantag för lite bakismat, men det var inte mycket så det har varit en jättebra vecka

Träning:
Jättebra, sprungit 15,48 km denna vecka så jag är nöjd. Hade som utmaning på funbeat att jag skulle träna 4 dagar denna vecka och det gjorde jag!

Värsta:
Glömde helt bort hur lätt alkoholen påverkar mig så fort jag börjar med LCHF så lördagen var inte så kul, bakismaten är mitt stora negativa denna vecka

Bästa:
Alla underbara recept jag provat, har nog aldrig provat så mycket under en veckan innan, och det har varit så gott. Nöjd med min nya kategori "Samlade recept också"

Träning vecka 3

Måndag: Gym
Tisdag: Löpning+styrketräning
Onsdag: vilodag
Torsdag: Gym
Fredag: Löping+styrketräning
Lördag: vilodag
Söndag: vilodag

Utmaning Funbeat: träna 4 av 7 dagar

seg, segare, segast

Löpining 17/1 2010
Kl: 18.99
Temp: -1.0
Sträcka: 2,58
Tid: 21 min 28 sek


Usch vad segt det gick. Målet var 5 km men hela kroppen var seg och jag fick ont i ryggen så efter 2,5 km gick det inte längre. Men jag är nöjd ändå, efter en seg helg så orkade jag iaf ta mig ut och det är bra. Men en sak är säker:

Jag är trött på snön!
Snälla ta bort den
Usch!

Tacopaj alá LCHF

Jag har alltid älskat paj eftersom det är så lätt att göra och det blir oftast väldigt mycket vilket är prefekt om man vill ha matlådor. I går blev det en tacopaj och en smakade ljuvligt!

Tacopaj alá LCHF

Smör
4 Ägg
1dl Grädde
400g Köttfärs
Tacokrydda, helst hemmagjord
100g Philadelphiaost
2dl Riven ost
1dl Grädde
1/2dl Creme fraiche
Tomat och Feferoni


Sätt ugnen på 225 grader. Ha i smöret i en pajform, ställ den i ugnen och låt det smälta. Vispa under tiden samman ägg och grädde. När smöret smält tar du ut pajformen och häller i äggsmeten. Ställ in i ugn igen, grädda tills det blivit en torr yta med ordentligt med färg. Det tar ca 10 min. Stek under tiden köttfärsen, tillsätt tacokrydda. Se till så att den får mycket tacosmak. Blanda riven ost, grädde och creme fraiche i en skål. När pajskalet har fått fin färg, ta ut det. Bred över philadelphiaosten. Ha sedan över köttfärsen. Ovanpå lägger du den hackade tomaten och feferonin. Häll sedan över blandningen med den rivna osten. Ställ in i ugnen och grädda i 10-15 min eller tills den fått en fin färg.


Hur gott som helst!


Ostkaka alá Dessi

Detta recept fann jag hos Dessi för länge sen och varit sugen på att laga länge, i fredags skulle vi på födelsedagsfest och då vi visste att det var tårta där så beslöt vi oss för att äta något gott hemma innan så man inte blev sugen på tårtan där, och det funkade, vi hade även kvar hemma så ifall man hade blivit sugen så kunde man ha i åtanke att man hade något så gott hemma som väntade på en.

Ostkaka alá Dessi

4 st ägg
3 dl vispgrädde
250 g keso
2 st bittermandel
mandelflarn
sötningsmedel om man vill ha det


Sätt ugnen på 200 grader. Blanda keson, äggen och grädden i en skål. Riv i bittermandel  och blanda i mandelflarn. Blanda ihop till en jämn smet och häll i en ugnssäker form. Grädda mitt i ugnen i 20 min eller tills ytan fått en gyllenbrun färg.

Smaklig måltid, kan erkänna att det faktikst smakar precis som vanlig ostkaka, hur gott som helst!

 

Mums! Vi serverade med vispad grädde och osockrade jordgubbar som fick koka lite innan så det blev lite sylt-aktiga


LCHF hamburgare

Att göra hemmagjorda hamburgare är ett perfekt sätt att motså den skräpmat som man annars lätt kan komma åt. I fredags gjorde vi riktigt goda hamburgare som vi serverade i salladsblad, hur gott som helst.

LCHF hamburgare

400 g färs
Ägg
Salt och peppar
Smör

Ost
Hamburgedressing (5g kolhydrater)
Lök
Tomat
Sallad


Blanda färsen med ett ägg och salt och peppar. Forma 4 biffar och stek dom i smör tills de har fått en fin yta och är helt genomstekta. Separera 4 salladsblad från ett salladshuvud och lägg in burgaren i bladet, toppa med ost, dressing, tomat och lök. Sen är det bara att äta. Riktigt gott, vem behöver bröd egentligen?

Smaklig måltid!

Han inte ta någon bild på våra burgare men såhär såg dom ungefär ut, bilden är lånad från LCHF-dagboken

Samlade recept

Sen jag började skriva har jag lagt in några av de recept jag provat och för att lättare hitta lite i mina recept så har jag lagt till kategorin "Samlade recept" och där ska jag ha alla mina recept, länkar till dom och sen betyg. Detta för att jag, och kanske även ni, ska hitta lite lättare då det lätt kan bli lite rörigt i en blogg. Recepten är betygsatta med en femstjärning skala och 1 stjärna är bland det minst goda jag ätit och 5 stjärnor är riktigt mumsigt enligt mig. Denna sida kommer uppdateras hela tiden.

Ägg

Alternativ ostsmörgås ***
Baconomelett ****
LCHF pannkakor *
Korv och Olivomelett ***

Fisk

Dragonfisk med baconströssel *****
Smörstektfisk med sparris ****
Chili- och Cashewpanerad fisk *****
Fiskgryta med lime och chili *****

Kött
Tacogratäng med champinjoner ****
Tacopaj alá LCHF *****
LCHF hamburgare *****
Falukorv provencale ***

Fågel
Kycklinggryta med svamp och bladspenat ***
Baconinlindad kycklingfilé *****
Kyckling och apelsingryta *****
Dijon och basilikakyckling *****
Fransk kycklinggryta med dijon och dragon ****

Skaldjur
LCHF-tapas ***
Heta räkor **

Efterrätter
Ostkaka alá Dessi *****

Övrigt

Oopsies ***
Hemmagjord Guacamole *****

Inspiration

Är superseg och ligger bara i soffan och tar det lugnt med detta:

Inspiration på högklass


Tävling hos Suzan igen

Nu är det tävling inne his Suzan igen och etta är priset:

Hon lottar ut den coola vattenflaskan igen!

Vattenflaskan kommer från Slazenger.
(Den som lottas ut är i färgen svart).

I flaskan kan du förvara tex skåp-nycklar, mobilen,
mp3-spelaren, din proteinbar m.m.

Så klicka på bilden och var med och tävla inne hos Suzan nu!

Lite smått bakis

Så morgonen spenderas i soffan med inspelat let´s dance, en omelett och en stor kopp kaffe.

Himmelskt gott

Middagen igår var inspirarad från detta men blev tillslut:




Baconinlindad kycklingfilé

1 paket bacon
4 kycklingfiléer


Stek kycklingen tills den är genomstekt. Vira runt baconen (ca 2 skivor per filé) och stek som inlindande fileerna tills baconen är tillagadHemmagjord

Guacamole
2 avokado
2 pressade eller hackade vitlöksklyftor
Saften från en citron
1 dl crème fraiche
3 krm salt
Hackad chili och cayennepeppar efter smak
0,5 urkärnad och grovt hackad tomat


Kärna ur och skala avokadon. Mosa avokadon i en skål och tillsätt resterande ingredienser och blanda om.


Enligt mig så smaker detta gudomligt, kycklingen får en fantastisk smak och tack vara den hemmagjorda guacamolen så ser man till så man inte får i sig massor av onödiga tillsatser. Mums och smaklig måltid!

Vecka 2


Vägning vecka 2:

Viktförändring: -0,1 kg
Totalt: -2,6 kg

Oj det var inte mycket det men jag vet varför. För det första är det den veckan i månaden vilket gör att man har ganska mycket vätska plus så har nog den mesta nedgången gått åt till att ta bort det som åts under stresspluggandet. Men jag är inte missnöjd, ett minus är ett minus.

Idag är det fullt upp. Ska in till stan en sväng och köpa present, sen ska det städas och liknande och ikväll är det födelsedagsfest. Nu stan!

Snurrig i bollen

Löpning 14/1 2010
Tid: 18.51
Temp: -1,0
Sträcka: 5,00
Tid: 39 min 34 sek

Precis kommit hem från dagens löppass och jag lyckades slå mitt lika rekord, iofs med bara 1 minus men kom under 40 vilket jag är väldigt glad för. Gick dick väldigt segt idag men tog i lite extra i slutet det var därför jag kom under 40 tror jag. Dock blev jag lite snurrig i huvdet när jag stannade men tror det kan bero på att ögonen inte är van att vara utan glasögonen och måste därför fokusera mer hela tiden och när man springer och studsar lite så måste dom fokusera ännu mer. Jag är iaf nöjd!
Egentligen skulle jag ha tränat imorgon och inte idag men pga att jag ska iväg på födelsedagsfest på kvällen så vet jag inte säkert om jag skulle hinna med och träna så fick ändra om lite.

Nu ska jag duscha och sen bege mig in till stan för bion. Blir dock lite extra träning då vi måste gå hem pga att det inte är några mer bussar, men det är typ bara 3-4 km.

Biosnacks

Lite 70% mörk mintchoklad och lite coca cola light

Ikväll: Bio!

Bio med älsklingen ikväll, hmmm vad får man äta som snacks?!

Jag experimenterar i köket

Blev lite sugen på att göra lite mer Oopsies idag men har blivit lite trött på att dom blivit så platta (sjukt dålig på att blanda ner saker i uppvispad äggvita) så jag provade lite nytt

Dessa ska gräddas

I ugnen

Klara och redo att ätas! Jag åt med ost och paprika



Man kan inte alltid lyckas

Löpning 13/1 2010
Kl:19.52
Temp: -6,5 grader
Sträcka: 2,86
Tid: 23 min 24 sek


Löpningen idag blev inte riktigt som jag hoppats, min 5 km runda blev bara 2,8 km för mina ben var alldeles tunga så jag kortade ner rundan lite. Det är egentligen det som är bra med min runda för den innehåller en lång och en kort och ibland är det svårt att orka runt hela, speciellt när benen strejkar helt plötsligt och då är det bra att ha en annan möjlighet. Men jag är nöjd ändå! Dax att få in det i funbeat.

Pepp och kram!


Det är för sånt här jag lever

Jag älskar att laga mat, jag älskar att tänka ingredienserna i huvudet, försöka föreställa mig hur det kommer smaka och sen laga det och se resultatet. Jag älskar att bli inspirerad av recept även fast jag sällan förljer ett recept till punkt och pricka och nog nästan aldrig har lagat det precis likadant andra gånen jag lagar det. Variation är det som gör mat så underbart.

Idag så blev det "Chili- och cashewpanerad fisk" som var en inspiration från Millas mat och det smakade helt gudomligt. Till den gjorde vi en liten kallsås, med ihopvisp av majonnäs, cream fraish, paprika- och lökost och så lite av vitlöksosten, mums!

Mums!

 

Chili- och Cashewpanerad fisk

Vitfisk
100 g Cashewnötter
2st Röda chilifrukter
2st Ägg

Finhacka nötterna, gör samma med chilifrukterna. Blanda dessa på en tallrik. Vispa upp äggen. Doppa fiskfiléerna i ägget och sedan i paneringen. Salta. Stek på medelvärme, ett par minuter på varje sida tills filéerna fått fin färg och är genomstekta.

Servera med tex en kall sås
Smaklig måltid!


Gym blir till löpning

Blir inget gymmande idag, vill inte dit sent på kvällen pga att det är så mycket folk och imorse kom jag inte upp (gick upp efter 12). Hade tänkt att byta ut mitt gympass till ett spinningspass men fick inte med mig någon dit, vill inte gå själv nämligen då det är första gången på det här träningsstället. Ja jag vet, jag är töntig, men så är det, haha!

Iaf så blir det en löprunda istället, har ju en tid att slå, och idag är det inte så kallt ute heller så kommer nog gå bra, ska äta lite middag först bara. Sen blir det lite styrketräning hemma på hemmagymmet.

Detta blir middagen idag, fast med fisk istället. Utlåtande kommer sen!

Frukost och mellanmål i (omel)ett

För att spara tid under dagen så brukar jag på morgonen göra en stor ungsomelett, tack vara det så blir det både frukost och mellanmål direkt, 1/4 till frukost och 1/4 till mellanmål för mig och älsklingen. I dagens omelett var det oliver och korvbitar, mums!




Kycklinggryta med svamp och bladspenat

Detta hittade jag inne hos Millasmat och provade att laga till middag idag. Lite småändraingar blev det och det blev att smaka helt fantastiskt gott, mums!

 


2-3 Kycklingfiléer
Rikligt med svamp (jag använde champinjoner)
Ca 2-3 nävar Bladspenat (jag hade bara hackad, gick lika bra)
3,5dl Grädde
1,5dl Creme fraiche
0,5-1msk Örtkryddor Provencale
En skvällt kantarellbuljong
Soya
Salt & Peppar


Skär kycklingen i strimlor. Är svamparna stora delar du dessa i mindre bitar. Börja med att steka svampen i smör. Strö över salt & peppar. När den börjar få lite yta har du i kalkonen. Tillsätt kycklingen i två omgångar. När allt börjar få lite färg har du i spenaten. Denna blir mjuk ganska så snabbt, då häller du över grädde och creme fraiche. Låt det hela koka ihop så att det tjocknar. Häll i kantarellbuljonen. Blanda i örtkryddorna och låt det hela koka en stund. Smaka av med mer salt & peppar om det behövs, och en skvätt soya.

Smaklig måltid!

Meny vecka 2

Tisdag: Kycklinggryta med svamp, kalkon och bladspenat
Onsdag: Cashew och chilipanerad fisk
Torsdag: Mozzarellagratinerad, baconfylld kyckling
Fredag: Hemmagjorda LCHF-hamburgare
Lördag: Tacopaj alá LCHF
Söndag: Dragonkryddade kycklingben m rosa Gucka

Veckans gott: Ostkaka alá Dessi


Mitt mål är att prova lite nya recept varje vecka och denna vecka provar jag ett nytt VARJE dag! Detta kommer bli bästaste matveckan.

Först 5k 2010

Löpning 11/1 2010
Kl: 18.41
Temp: -11,2 grader
Sträcka: 5,04 km
Tid: 40 min 54 sek

Årets första 5k är nu sprugna och inte gick det fort, men mitt mål var egentligen bara att ta sig runt och nu har jag en tid att slå. Mitt mål är att komma under 30 minuter till 3 augusti (min födelsedag) så 11 minuter alltså, det ska jag nog klara!
Det gick lite segt idag för jag märkte att jag hade förlite kläder på mig, frös otorligt mycker om benen, hade nog huvudet inställt på att det skulle vara samma temp som igår (-4) men så var det ju inte. Plus så har jag lite träningsvärk i benen efter igår men sånt brukar inte stoppa mig.

Nu ska jag göra lite kvällsmat, vänta på älsklingen och krypa upp i soffan



Veckans träning

Vecka 2:

Måndag: Springa
Tisdag:
Vilodag
Onsdag:
Gym/styrka hemma
Torsdag: Vilodag
Fredag:
Gym/styrka hemma
Lördag: Springa/styrka hemma
Söndag: Vilodag/styrka hemma

Såhär kommer mitt träningschema se ut nu i början, jag ska lära mig att inte göra för mycket och 4 pass i veckan är nog! Har hittat en 5 km runda nu som jag ska springa och sen är mitt mål att förbättra mina tider på den. På gymmet blir det en blandning mellan styrka och kondition.


Funbeat

Tentan är nu skriven och det är så skönt att det är över, tror det gick bra faktikst även fast tentan inte var lätt men får se när resultatet kommer helt enkelt, känns okej nu iaf.

Har gjort en ny kategori som heter "Rekommenderade sidor" där jag postar de sidor jag använder mig mycket av. Funbeat är en sån sida, varit medlem där innan som ni vet men har nu ett nytt konto, om man är som mig och tycker om att se sina resultat i diagram och liknande så är detta sidan för dig.


Smakprov på funbeat, klicka för större

Veckans

Mat:
Väldigt bra början med LCHF, kommit igång nu på riktigt dock lite för mycket kolhydrater nu under helgen men annars väldigt bra. Hittat mycker recept och ser fram emot att laga alla. LCHF-life here I come!

Träning:
Inte kommit igång än, meningen att jag ska börja imorgon men härligt med en löprunda idag

Värsta:
Tentastressen under helgen som resulterade i helgens mindre bra stunder

Bästa:
Viktminskningen, -2,5 kg, I like!

Mindre än 7 timmar till tenta och pluggander är slut, time to sleep.
Natti natt!

Första löpningen 2010

Precis kommit in från första löpningspasset detta år och det gick.... dåligt, haha! Hade precis ätit innan och satt på mig för mycket kläder så det var bokstavligt talat michelingubben som var ute och spran, men det var skönt, såååå skönt! Hittade inte pulsklockan så fick ingen puls och ingen tid men enligt eniro sprang jag:'

Inte så långt kanske, men ett steg i rätt riktining, jag är nöjd!
Detta kommer bli en riktig löpar-vår!

Missa inte nått

Klicka på ikonen och följ mig, då missar du inget!



Termometern visar:

-3,8 grader!!!

Jag är överlycklig, jag tror mina böner är besvarade, minus 4 grader tycker jag är perfekt när det gäller temperaturen ute, då håller sig snön men man fryser inte ihjäl när man ska ut och motionera. Yey!!!


Kolhydrater

Igår blev det lite för mycket kolhydrater men inte sitter jag och deppar för det. Det är sånt som händer ibland, det viktiga är ju att inte falla tillbaka i gamla mönster, eller hur? Det viktiga är att inte låta en händelse förstöra allt det andra. När jag väl är i mål så kommer jag inte sköta mig perfekt jämt, alla gör misstag ibland. Visst det vore underbart om man kanske aldrig gjorde misstag det men det kommer inte att hända. Förmycket av det goda in, ja då får man få ut lite mer än vanligt dagen efter, det är väl det det handlar om? Att veta hur kroppen reagerar och hålla den i schack.


Frukost och kaffe nu!
Peppkram

1 timmes promenad

... i -18,6 grader, nu är låren lagom nedfrysna.
Härligt med snö och minusgrader, men nu börjar jag bli less faktikst, lite varmare tack!
Nu dax för te och lite plugg.

Snö och kallt


Man ska inte läsa andras bloggar

... när man är hungrig så som jag är just nu. Vill ha!

Att hitta tid

Jag har jättesvårt att veta hur jag ska lägga min tid. Jag ska plugga, jag ska äta, jag ska träna, jag ska skriva blogg och jag ska läsa andras bloggar... ja och så självklart ha ett liv utanför det där. Mitt problem ligger i att hitta tiden för att läsa andras bloggar vilket för mig är väldigt viktigt. Jag får massor av inspiration från de inlägg jag får här (ni är bäst) menjag får även sjukt mycket när jag läser era bloggar vilket jag inte vet när jag ska lägga tid på, nu har jag iaf märkt att jag gör det bäst på morgonen när jag äter frukost så den tiden blir nu satt till bloggläsning, för man vill ju hålla inspirationen uppe

Plugg nu innan lunch!
Peppkramar

Med bilder från kvällen

...säger jag godnatt

Godnatt mina vänner, hoppas er fredag var lika mysig som min

Natti natt


Let´s dance och go´middag

Fredagskväll, konstigt, känns inte som fredag men jag klagar inte, älskar fredagar speciellt kvällarna. Ikväll blir det myskväll med älsklingen. Fetkyckling står på menyn och till det serveras favoritvinet, Conde de valdemar (billigt också, me like!). Tvn kommer återigen att visa Let´s dance, vilket är mitt lilla hemliga beroende, men *shhhh* don´t tell anyone.

Favoriten bland röda viner, älskar den mörka gamla smaken, underbar!



Vill ha!

Trött på att plugga så satt och tittade runt lite på nätet och hittade denna, vill ha! Perfekt på kvällarna då man kan få flera saker gjort hemma. Bara 7999!

Spring i benen

Nu börjar det verkligen kännas i benen att jag inte sprungit på ett tag, längtar så sjukt mycket tills jag kan ut och springa ute igen men tills dess får jag hålla mig till gymmet, inte alls lika kul men träning som träning. Jag älskar verkligen vintern och all snö men ibland vore det bara så skönt om den försvann så jag fick springa igen.

Under våren nu ska jag jobba för att förbättra mitt 5k rekord, vore så kul att komma under 30 minuter, skulle även vilja träna intervaller men vet inte riktigt hur man gör vilket gör att det känns lite läskigt

Har även börjat titta lite på lopp man kan springai sommar, vårruset blir nog inte av då det för det första inte går i Linköping och de lopp som går i Örebro (hemhemma) ligger mitt i en vecka i maj, lär ju ha fullt upp då. Blodomloppet däremot har bättre tider, alt att jag springer det först här i Linköping och sen samma lopp igen fast i örebro, om det nu inte blir tråkigt, ska tänka lite mer på det.


Japp, jag är en nörd

Idag kom min julklapp till mig själv:


Det är en målarbok där man ska läsa och fylla i hjärn-delar, hjärn-funktioner och liknande. Im a proud nerd! Nu har jag något att spedera mina kvällar med, love it! Bästa julklappen?!?

Lika nördig som jag eller bara intresserad, klicka då på bilden

Promenad efter mat

Den senaste tiden har jag och min sambo gått ut på promenader efter vi har ätit för annars är det så lätt att falla i "matkoma" och det brukar oftast resultera i att man blir trött och seg hela kvällen, och då får man inte ut något av den.

Idag var det helt underbart ute, det var -10 som de senaste kvällarna men idag så var det ingen vind (ovanligt för att vara Linköping!!!) så det var hur härligt som helst ute. Massa kläder på och sen klarar man vad som helst. Tycker om när det börjar bli mörkt och man kan se hur gatlycktorna får snön att glänsa. Jag älskar snö och vinter!

Kvällen spenderas framför pluggböckerna med lite kaffe, inte helt fy skam faktikst, trots att det är lov
Pepp till er!

Snö på grenar är så vackert, lite suddig bild kanske men min mobilkamera tycker inte om när det är kallt ute

Dagens middag och...



nu efter-middags-promenaden i det underara (bara -10,5) vinter vädret!

Misslyckade

Jag och älsklingen blev lite småsugna på pannkakor ikväll och då vi hade hittat detta recept så tänkte vi att vi kunde prova. Dock blev resultatet inte riktigt så som jag velat eller hoppats. För det första smakade de bara ägg, vilket iofs inte var så konstigt med tanke på receptet och för det andra hade vi inget att ha på, man måste nog ha det där hallongräddet för att de ska smaka gott.



Vi fick inte ens i oss en utav dom men det gör inget för dom får vi använda imorgon då planerna blir detta:

Nu är det dax att sova
Natti natt mina vänner!



LCHF-tapas

Blev lite tapasinspirerad mat idag till middag, mycket gott måste jag erkänna. Mums! Och riktigt mätt blev man också.

-14 grader och skyfall av snö

Dax för en promenad. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!


Sömnrutiner

Mitt största problem just nu är sömnen, jag är så sjukt trött efter allt som vart att jag inte klarar av att gå upp fören 12 mitt på dagen, och det funkar ju inte! Mitt mål denna vecka är att få ordning på sömnen för på måndag skriver jag tenta och efter det ska träningen börjas med igen och jag hade hoppas på att få lite rutin på maten och sömnen innan träningen började. Men det är ju några dagar kvar så vi får se om det kanske blir bättre.

Nu ska jag dricka mitt kaffe och plugga lite
Ha en fin dag!


Baconomelett till frukost

...och jag kan lova dig att du står dig länge!

Bilden är tagen från "Millas mat" Klicka på bilden och kika på alla hennes underbara recept.

Min baconomelett:
Klipp ett halvt packet bacon i bitar och stek dom sedan
Blanda i 2 ägg i stekpannan
Häll sedan i en liten skvätt  grädde
Salta och peppra
Blanda om och stek

Smaklig frukost!


Steg framåt

Blev inspirerad av ett inlägg hos Mia där hon skrev om sina mål så har suttit och tänkt på det lite under dagen och detta är mina mål fram till min 24 års dag i augusti:

Mål med träningen:
- Få in rutinen att träna 3-4 ggr i veckan
- Springa 5 km på under 30 minuter
- Springa 1 mil igen
- Springa minst ett lopp i sommar (Vårruset? Blodomloppet?)

Mål med vikten:
- Låta nedgången ta den tid den tar, inte stressa, gjort det felet för många gånger
- Komma i min finkänning så den sitter snyggt

Mål med maten:
- Komma in i LCHF och fortsätta med det
- Minska mitt "behov" att ta till mat när jag har ångest

Mål med skolan:
- Göra mitt bästa och hålla mig i fas med allt, inte komma efter

Mål med jobb:
- Hitta ett extrajobb

Mål med privatliv:
- Ta vara på min tid med min älskling innan han åker iväg i 5 månader

Vecka 1



Vägning vecka 1:

Viktförändring: -2,5 kg
Totalt: -2,5 kg


Minus 2,5 kg på 3 dagar av LCHF, jag kan säga att jag är riktigt nöjd. Då mitt mål i Cornelias Rivstart 2010 är att gå ner 8 kg på 8 veckor (till den 28/2) betyder detta att jag bara har 5,5 kg kvar på 7 veckor, nöjd!!!

mättnadskänsla och vägning

Kommit in i det steget av LCHF när den där riktiga mättnadskänslan uppstår, den som gör att all måltider blir reducerade men när man samtidigt känner sig mätt och glad hela tiden. Perfekt tycker jag. Mindre mat men inte hungrig!

Imorgon är det vägning för första gången, är lite smånervös. Har blivit lite för mycket nötter idag så kolhydratsnivån har ökats lite men får hoppas att allt för mycket vatten inte sugits upp. Plus så får man ju ha i tanken att det bara är 4:e dagen imorgon och att en hel vecka inte gått heller.

Har försökt plugga hela dagen men lyckats hitta massor av saker att sysselsätta mig med, blandannat en lite ny design till bloggen, eller ja... iaf en ny header och sen kommer det upp en sider imorgon också.

Nu ska det iaf för en gång skulle bli lite plugg och sen sängen. Ska se till att bli duktigare att kommentera era bloggar också, skärpning med det!

Vägning imorgon tisdag!

Träningen

Suttit och fuderat lite på hur jag ska lägga upp träningen nu ibörjan och hur jag ska få in den som en rutin. Först och främst tror jag det är viktigt att inte börja för hårt. Att gå från noll till max är inte lyckat. Mitt problem är att jag tycker det är väldigt kul att träna och då jag ser att det ger resultat slutar det med att jag tränar varje dag och så helt plötligt har jag tagit ut mig själv. Inte bra!

Mitt mål nu i början är att röra på mig varje dag men bara gå till gymmet 3 ggr/veckan. De dagar jag inte är på gymmet ska jag dock ta tillvara på genom att göra ett litet träningspass i det hemmagym som vi har. Bara ett kort litet schema som gör att jag kan börja stärka de muskler som jag vill (mage, armar, rygg)

Ska sätta mig ner och göra ett litet träningschema under dagen. Planering är viktigt!

Vårt lilla hemmagym som förtillfället bara är en samlingsplats för vår katts leksaker. Mer träningsredskap finns men är ej framplockade


Mera Oopsies

Var verkligen kul att baka lite idag så nu på kvällen fortsatte jag. Hittade en liten variation på receptet inne hos Emmasform och har nu provat detta. Man blir bättre med övning har jag märkt, ser man om man jämför de två olika satserna:

Jämförelse första satsen (tv) och andra satsen (th)

Tre typer av bröd. 1) Vitlöksost med solrosfrön 2) Tomat och lökost med linfrön 3) Naturell ost med solrosfrön


Har letar runt lite och tydligen så kan man frysa in dessa underbara så in i frysen åker dom. Och sen så kan man rosta dom och lägga ost på. Är inte det Lyx?!?!?!

Ny vän i köket


Äntligen kommer det bli gott kaffe här hemma igen! Min och älsklingens julklapp

Nybakta Oopsie-bröd

Mina nybakta Oopsies och dessa med ost och tomat på, riktigt gott! Hade i lite frön också och då blev dom riktigt mumsiga. Blev inte så fluffiga som jag hade velat men ska göra lite till (blir bara 6 per sats) och ska kolla om jag kan göra dom lite fluffigare.

Tacogratäng med champinjoner

Med inspiration från Dessi så blev detta middagen igår:

Tacogratäng med champinjoner
10-12 champinjoner
350 gram Köttfärs
1 Lök
1 påse med tacokrydda
2 tomater
ca 2 dl riven ost
Smör



Skiva champinjonerna och hacka löken. Stek detta i smör. Stek sedan köttfärsen och blanda sen i champinjonerna och löken. Häll på kryddorna och lägg i botten av en ungsform. Hacka tomaterna och strö sedan över köttfärsblandningen. Toppa med riven ost och ställ in iugnen på 225 grader tills osten är smält. Servera som den är eller med en sallad.

Smaklig måltid!



Dåliga rutiner

Har fått in den dåliga rutinen att sova alldeles för länge på morgonen (som iofs är en följd av att vara öppe alldeles för länge). Har sen efter jul sovit till 12-tiden varje dag och det måste det blir ett stoppa på. Imorse försökte jag att ta mig upp  vid 10 men gick inte så bra, blev 11 istället, ett framsteg men inte bra.

Imorgon är det återigen måndag och då blir det även att ta tag i träningen, back to the gym! Ska bli väldigt skönt. Om jag får in sömn och träningsrutinen igen så tror jag tröttheten kommer försvinna ganska snabbt, för just nu är jag sjukt trött på att vara just trött hela tiden.

Idag kommer tiden ägnas åt Oopsie bakning och plugg. Ordning och reda ska det bli! Men först kaffe!

Nej jag är ingen morgonmänniska direkt

Kvällsmys med gott

Första riktiga LCHF dagen har gått bra och det känns skönt att vara igång. Har ätit så gott idag så jag får nästan dåligt samvete, men det är ju så det är. Dagen har spenderats shoppandes då en ny kaffebryggare skulle köpas men istället kom vi bara hem med massa mat. Inte fy skam det inte. Blev inga Oopsies idag då jag inte kände att jag hade tid, vill inte bara slänga ihop dom första gången jag gör dom utan får baka dom imorgon. Istället har jag lagat tacogratäng vilket blev helt sjukt gott (inspiration från Dessi med med lite egna ändringar) och nu på kvällen blev det detta:



Så nu blir det mys med älsklingen och film

Mat vecka 53-1

? = det som finns hemma


Har ni några tips på god LCHF-frukost?

När jag ska äta frukost på morgonen så har jag svårast att komma på vad jag ska äta. Ägg och bacon klarar man inte av varje morgon direkt. Jag har även en 3% yoghurt som jag varierar med men den är så otroligt sur. Så idag tänkte jag att jag skulle våga mig på Oopsies. Så idag blir det till att baka och prova på om Oopsieostmackor är något att ha!

Har ni några tips på god LCHF-frukost?


Oopsies. Klicka på bilden för recept

KOM IGEN!

Nu kör vi!!!!

Start: 2010

Nu är vågen entrad, måttbandet använt och bilderna tagna.

Startmått:


2010 here we go!

2009
Detta år var mycket speciellt, det var mycket som hände och året känns väldigt långt även fast det känns som om det gick sjukt fort. Året började med en rivstart med LCHF och jag trivdes till tusen, jag mådde bra och gick ner i vikt. Jag kom igång med löpningen på riktigt och sprang i slutet av januari 1 mil för första gången, vilken känsla! Månaderna fortsatte och efter en maginfluensa i april (?) tappade jag allt och kom egentligen inte på fötterna igen. Men såhär i efterhand inser jag att jag lärde mig massor på det, och det är dax att ta tillvara på det.
Utanför träning och viktnedgång var det massor som hände. I slutet av maj tog jag min första examen (är nu utbildad molekylärgenetiker) vilket kändes ganska stort, även fast två år kvarstod. Till hösten började jag på masterprogrammet och all min tid försvann. Från tidig morgon (7) till sen kväll (23) satt jag och pluggade. Veckorna försvann och livet utanför plugget var helt borta. Inte konstigt att man runt jul var helt slut. Julen firades hemma med min underbara familj och nyår hemma i linköping med älsklingen, massa god mat och dricka, inte fel!

Nu är året slut och ett nytt år har börjar...

2010
Nu är det dax att igen ta tag i saker och ting. Det är så mycket jag är trött på, så mycket jag vill ändra, och det här är året det KOMMER att ske. Så är det! Jag ska börja ta hand om mig själv, skämma bort mig lite och få mig själv att må bra, för att göra världen bättre måste man börja med sig själv. Pengar ska börja sparas. I sommar åker älsklingen till USA 5 månader och jag vill verkligen hälsa på, detta kräver dyra biljetter så bara att spara.
Detta är också året då jag ska få rutin i mitt liv. Jag mår som bäst när det är rutiner. Träning, mat, sömn och plugg. Planering och ordning är det som krävs!

2010, here I come!

RSS 2.0