Dijon och basilikakyckling
Idag stod detta på middagsschemat och då både jag och min sambo älskar dijonsenap så kunde det knappast misslyckas och det gjorde det verkligen inte. Utan tvekan bland det godaste jag ätit!!! Det får 5/5
4 st kycklingfiléer
Smör
1 st tomat
Basilika (fryst eller färsk)
3 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingfileerna i smör så att de får en fin yta och lägg sedan i ungsform. Skiva sen tomaten tunt och lägg tomaterna över kycklingen.Hacka basilikan (om färsk) och strö sedan över kycklingen och tomaterna. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
Servera med ris, nudlar eller haricots verts
Smaklig måltid!
4 st kycklingfiléer
Smör
1 st tomat
Basilika (fryst eller färsk)
3 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingfileerna i smör så att de får en fin yta och lägg sedan i ungsform. Skiva sen tomaten tunt och lägg tomaterna över kycklingen.Hacka basilikan (om färsk) och strö sedan över kycklingen och tomaterna. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
Servera med ris, nudlar eller haricots verts
Smaklig måltid!
Dijon och basilika kyckling! Mums!
Kommentarer
Postat av: Jenny
Både låter och ser jättegott ut!! :D
Postat av: Fröken Viktig
Lät ju riktigt gott :)
Postat av: JoHo
Det där ska jag testa snarast, låter (och ser) fantastiskt gott ut!
Postat av: cecilia
mums, de där ser jätte gott ut. Ska verkligen komma ihåg receptet, fast jag byter ut vispgrädde mot smal matlagningsgrädde. KRAM
Trackback