Jag tävlar hos Sofia

Nu har Sofia en jätterolig tävling där du kan vinna en Health girl voodoll från voodolls.se

Health girl har en starkt vilja och ger aldrig upp. Hon tycker om att ha kontroll över sitt eget liv.

Health girl är målmedveten och försöker alltid ha en positiv inställning. Hon lever ett aktivt liv och praktiserar bland annat power yoga för att hålla sig i toptrim.

Health girl hjälper dig att må bra och komma i form.

 

Var med och tävla du också!

 

 


Det är min namnsdag

Och Suz förgyllde den med detta:

(klicka på bilden så får du se!)

 

Inte Jessicadagen idag utan mitt andra namn Maria, Tusen tack!

 

(Hmm... kom just att tänka på att sist jag vann en bloggtävling var på min födelsedag, ser jag ett mönster?)


Dum idé

Hade planer på att ta mig ut på en löprunda senare ikväll, sen efter jag varit ute på en promenad alldeles nyss insåg jag att jag nog måste lägga ner de planerna, massa slask och ingen plog, kunde ju knappt gå en kort promenad, då antar jag att springa inte ens är att försöka med. Får bli träning imorgon istället!

Happy sunday

Nu är jag tillbaka igen, veckan är över och nu finns det åter igen tid. Så underbart härligt! Veckan blev dock inte så hemskt som jag trodde men den lyckades ändå ta all ens sista energi så träning har det blivit dåligt av, även fast jag tror jag mått bättre med lite men tid fanns inte. Maten har inte heller varit så bra så att ställa sig på vågen på tisdag ser jag inte fram emot, men man måste ju. Funderar även på att mäta mig, har ju inte gjort det sen 1 januari och det var ju hela två månader sedan. Känns inte som jag har gått ner så mycket men kanske säger måttbandet något annat?

Idag blir det att lägga upp veckans mat och träning och sen blir det bara att komma igång igen
NU KÖR VI!

Nästa vecka

Nästa vecka kommer jag vara frånvarande mycket. Jag går 8-19 och 8-21 hela veckan och kommer vara totalt död. Hur det blir med träningen vet jag inte, blir som det blir, måste känna av hur trött jag kommer vara. Är man på labb så mycket under en veckan tar det alla krafter.

Helgen har iaf varit hur kul som helst, dock fick idag ta smällen då jag legat bakis, fy fy, men det var det värt, sååå kul!

Nu sängen för imorgon börjar helvetesveckan
Natti natt mina vänner

Fullt upp

Har just nu kommit in i en fas då det är ganska fullt upp. Idag har jag varit på uni hela dagen och nu på kvällen ska jag ut med tjejerna och gå på spex. Ska bli hur kul som helst, verkligen älskar Linköpings spex. Har du möjlighet att gå på det så kan jag verkligen rekommendera det.

Imorgon ska en kompis firas att hon är påväg att bli gammal, eller ja... att hon fyller 25, så då blir det sittning med tre rätters, inte dåligt det heller. Kommer bli en grymt kul helg men ska försöka uppdatera lite här också.

Kvällens sysselsättning, spex!



Tänker er en sommardag med dessa:

Ett par rosa Vibram Fice Fingers

Tänk er att springa i dessa under sommaren, ta ett löppass och känna som om man springer nästan barfota men utan att behöva slå i foten. Jag skulle verkligen vilja ha dessa tror det skulle bli en sån befriande känsla att få springa i dom. Dessa åker direkt upp på min att-köpa lista för framtida köp.

Visst vore det underbart?


Inställt pass

Måste skippa spinningen idag pga plugg. Stor redovinsning imorgon och tiden behövs för att plugga, surt men så är livet. Plugget går först ibland. Blir nog en liten promenad ikväll iaf så jag får röra på mig. Nu mer plugg, har inte tid att sitta här

Mums till frukost

Min frukost består oftast av en fullkornssmörgås med något gott pålägg och grönsaker, till detta dricker jag alltid kaffe. Jag har även alltid ett tillbehör till, tex nån stags frukt och mitt absoluta favorit tillbehör är en grapefrukt, speciellt en blodgrape. Det smakar otroligt gott men är inte allt för söt. Lite svår att äta kanske men efter några gånger så får man in tekniken och det spelar inte sån stor roll egentligen att det tar lite löngre tid för den är så god!

Är det något speciellt du tycker om att äta på morgonen?

Älskar blodgrapefrukt på morgonen

Explosion av kyckling, apelsin och rosmarin

Jag har alltif älskat kombinationen av kyckling, apelsin och rosmarin så idag gjorde jag en underbart gof gryta på dessa. Denna rekommenderas starkt, hur god som helst!

Kyckling och apelsingryta
3 st kycklingfilér
1 tsk olivolja
10 st champinjoner
1 röd paprika
1,5 msk grönsaksfond
1 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyftor
1 st röd lök(ar)
10 cm purjolök
10 Cocktailtomater
2 dl  rädde
1 st apelsinsaft
1 tsk rosmarin
salt och peppar

Skär kyckling, lök, vitlök och grönsaker i bitar. Fräs kycklingbitarna i oljan. Då dessa fått lite färg tillsätts alla grönsaker utom cocktailtomaterna. Fräs några minuter och tillsätt sedan grädden, tomatpuré, fond, saft, rosmarin, salt och peppar. Låt koka 15 minuter. Då någon minut återstår av koktiden tillsätts cocktailtomaterna.


Smaklig måltid!


Älskar känslan efteråt

2010-02-17
Träningsform: Spinning
Tid: 45 minuter

Ytterligare ett träningspass över och jag älskar verkligen känslan i kroppen när man kommer hem och man vet att man har varit duktig. Passet gick jättebra, tog dock inte ut mig så mycket som jag velat men det är inget att älta nu. Känns iaf jättebra.

Idag är det också dagen jag ska göra 100 situps men kommer sluta med det. Jag blir så otroligt yr i huvudet att resa mig upp sådär 100 gånger att jag mår jätteilla efteråt och det försvinner inte gören dagen efter. So not worth it!

 


snyggast bak i stan

Ajajaj, min bak!
Eller egentligen så är det runt om rumpan det gör ont, typ i alla muskler som finns där. Det började lite smått igår och idag känns det på riktigt, tror det blev en hel del rumpträning i måndags på passet. Men jag säger som jag alltid säger, I love this feeling, pain is gooood! Tänk vilken snygg bak jag kommer få!

Rumpmuskler


Seg början

Riktig seg början av dagen idag. Vaknade hur trött som helst kl 7 och bestämde ganska direkt att jag inte skulle gå på föreläsningen kl 8. Bra föreläsare men sjukt tråkigt ämne, så kände inte att jag skulle missa något, fick senare ett sms om att den ändå var inställd, tur eller vad?!

Så morgonen bestod av filmtitteri, Ponyo och Eight Legged Freaks, tror inte jag behöver säga vilken som var bäst, haha. Nu blir det plugg resten av dagen och sen träning ikväll. Så en relativt tråkig dag men alla dagar kan ju inte vara kul. Vardagar brukar ju vara ganska tråkiga. Snart helg dock!

Vad ska ni hitta på idag då?

Jag vill ha en egen Ponyo!


Vill köpa

Jag tycker det är riktigt läskigt att köpa på tradera, tänk om man bli lurad. Samtidigt hittar man detta och då börjar man fundera. Men vet inte om det är värt det.


Tävling hos Suz igen

Nu är det en ny tävling inne hos Suz (Ett dussin pannor) och sjävlklart tycker jag att ni ska vara med också! Klicka på bilden för att ta dig till Suz och hennes tävlingsinlägg.



Information om spelaren:

* Mp3-Mp4 Digital Player
* Supports text / ID 3 tag display
* Build in high capacity 2 GB flash memory
* Supports MP3 and WMA Music playback
* Digital voice recording
* Supports multi languages
* FM Radio
* Supports Avi Video
* 2.4 Ftp color screen
* Usb port rechargeable lithium battery

Tillbehör: Installation CD, Hörsnäckor, USB kabel, 4 språk manualer.


STORT LYCKA TILL!

500 kcal, men SÅ god!

 

Det blev en semla idag, en semla med hetvägg, det bästaste sättet att äta en semla. Så underbart gott och jag ångrar mig inte för en sekund. Det är semmeldag och alla förtjärnar en semla. Och tack för alla kommentarer och ett stort beundran till er som står emot. Ni är bäst och ni som unnar er en, ni är bäst ni med!


To eat or not to eat

Idag är det fettisdagen som jag tror alla vet och det finns semlor överallt, det går liksom inte att ta sig igenom en normal dag utan att se en semla. Jag önskar verkligen att jag inte tyckte om semlor för då vore det inga problem, men jag ÄLSKAR semlor! så frågan är om man ska äta eller om man inte ska äta...

Hur gör du idag?


Vecka 7

Vägning vecka 7:
Viktförändring: -0,2 kg
Totalt: -2,9 kg

Jag ska inte ljuga, jag är inte alls nöjd. -0,2 är inte vad jag ville ha men man tar det man får. Det blev lite för mycket alla hjärtans dags firande och det slog till på vågen, det är ju så det är. Men man kan inte råför att man bli besviken. Skulle man gå ner 0,2 kg varje vecka i ett år skulle det vara 10 kg, man får tänka långsiktigt. Eller hur?

Dagens 15 feb 2010

2010-02-09
Dagens kcal: 1630 (av 1700 kcal)
Från träning: 290 kcal
Totalt: 360 kcal kvar

En riktig riktigt bra dag var det, både matmässigt och motionsmässigt, önskar verkligen att alla dagar ar så bra. Så mycket mer än det finns inte att säga. Bra dag helt enkelt!

(klicka för större)

Underbart!

2010-02-15
Träningsform: Spinning
Tid: 60 minuter

Riktigt härligt spinningpass idag, inte min favorit ledare kanske (lite för mycket country music) men jag tog i och kämpade tills svetten rann, underbart! Känner att jag inte har lika ont i fötterna längre som jag hade i början vilket underlättar väldigt mycket, dock är min önskan fortfarande ett par spinningskor. Någon som vill sälja sina kanske? *blink blink* Var lite intresserad över mitt heart rate och tänkte jämföra det med löpningen sen och efter att ha gång på gång försökt få ner rätt software till pulsklockan lyckades jag till slut. Siffrorna säger mig inte så mycket (har så lite koll) men ska jämföra sen hade jag tänkt, så bort med snön så jag kan springa!

(Klicka för större)


inte en god morgon

sovit dåligt och tvingas gå upp innan kl 7, nej detta är ingen god morgon framför allt inte för mig som är en sån dålig morgonmänniska. Jag älskar att sova ut, att få vakna när jag är utvilad och inte tvingas upp till en väckarklocka som låter som värsta brandvarnaren. Men thats life så godmorgon mina vänner. Hoppas er morgon inte varit lika seg som min


Träning vecka 7

Perfekt vecka, fortfarande ganska lite i skolan så jag har fullt med tid för träning. Vecka 8 kommer det bli mycket svårare att hinna med all träning då det kommer vara fullt upp, men så blir det ibland. Får ta det när det kommer. För nu står jag inför en ny bra vecka!

Träningssammanfattning vecka 6

Väldigt bra vecka det här, fick allt gjort förutom mina 100 situps i torsdags men hade ni sett mig då hade ni förstått varför, kom knappt upp från sängen, haha! Men jag är iaf riktigt nöjd och det har varit en kul vecka mycket pga träningen och det är väl så det ska vara?

 

Jag har även känt att träningen har gjort ganska mycket och det är ju just det som är så kul såhär i början, lite mer träning och helt plötsligt så blir konditionen bättre, och nu ska det bara bli bättre, vad underbart det känns!

 


Vårda den kärlek som finns

Vaknade precis med frukost på sängen och ett stort hjärta fyllt med choklad. Har jag sagt att jag har världens bästa pojkvän? Igår firade vi med restaurang och bio så det har varit ett riktigt alla hjärtans dags firade vilket är ganska ovanligt för oss men man måste vårda den kärlek som finns. Och även fast man gör det varje dag så är det mysigt med en daga då man får ge lite extra.

Firar ni alla hjärtans dag?


From my love (Älskar dig)

Ett steg bort från bas

2010-02-13
Träningsform: Spinning
Tid: 45 minuter

Hemma igen efter dagens spinningpass, det var kul men eftersom det var ett bas-pass så kändes det lite för "enkelt". Tog i allt vad jag kunde och fick ut ett bra träningspass av det men eftersom det var peppning för nybörjare fick jag inte den riktiga peppen jag ville. Dock är ju detta ett tecken på att jag har utveckas så jag är riktigt glad. Träffade en av mina  elever från i höstas som var helt ny och hade därmed något att träna med, lite extra kul då och eftersom det var hennes första pass fick man känna sig lite duktig och vara med och visa hur man gör. Också väldigt kul! Nästa lördag så byter jag upp mig. Då blir mitt 45 pass ett 60. Det blir nog riktigt bra.

Nu vaknas lunch!

En bra start helt enkelt

Godmorgon!
Kom i säng alldeles för sent igår och somnade inte fören runt 3. Trodde aldrig jag skulle kuna ta mig upp till 9.30 för att hinna äta frukost innan spinningpasset men precis innan 9.30 vaknade jag och var pigg. What?!? Sånt händer inte mig, jag vill ju sova ut på lördagar men tydligen inte. Så just nu försöker jag få i mig min frukost och när som helst blir det att traska iväg till spinningen. En bra start på morgonen helt enkelt!


Lite för mycket prat för min smak

2010-02-12
Träningsform: Spinning
Tid: 60 minuter

Ytterligare ett spinningpass avklarat och det var riktigt skönt att göra det under lunchen. Det är en sån härlig känsla efteråt för man har liksom hela dagen kvar. Dock så var det ett litet konstigt pass då jag inte riktigt kom in i cyklandet pga att hon som hade passet pratade så mycket. Men det var iaf skönt då jag fick ta ut mig lite i slutet iaf.

Nu blir det plugg plugg plugg
Peppkram!

Just ja...

Jag glömde skriva det igår men fick hoppa över utmaningen att göra 100 situps igår för jag har sån träningsvärk sen jag gjorde det sist, haha! Igår kunde jag knappt röra mig isängen, men idag är det bättre. En sak är ju bra, nu vet jag iaf att det finns muskler där under *blink blink*


Effektiv morgon

Godmorgon alla!
Har varit uppe nu ganska länge, håller på att tvätta då jag kom på att jag inte hade några rena träningskläder så nu är jag i full gång. Frukost har det blivit också, Kaffe, fulkornssmörgås och en halv grapefrukt, underbar frukost för jag älskar verkligen grapefrukt!

Kl 12 är det spinningapass igen, eftersom jag är ledig så passar jag på att hinna med ett på lunchen.  Ganska skönt att kunna tänka att innan 13 han jag både med att träna och tvätta, sånt brukar inte hända mig, haha!

Hoppas ni får en underbar fredag!

Beställa för små kläder?

Hade beställt massor av nya kläder som en liten belöning för att jag klarade mitt första delmål, och framför allt för att jag behövde det och alla dessa kom idag. 2 cardigan, 1 kjol, 1 linne och 6 toppar. Jättekul med nya kläder men ser så fram emot när jag har lite mer kläder att välja på... inte så roliga kläder som finns för mig. Dock är jag väldigt nöjd ändå. Kjolen var iofs lite för liten men det är ju inga problem *blink blink* blir att komma i om några veckor. Linnet satt jättebra och lika så 5 av topparna. Den 6:e toppen var för stor och åker tillbaka direkt, för jag tänker inte behöva den! Så kul med nya käder!

Funderar på om man kanske skulle skicka tillbaka några av dom som satt bra och ta en storlek mindre så att man har något att komma i sen, hur tycker ni det låter? Är det smart eller är det dumt?

Äntligen

Dagen har istortsätt gått ut på att göra om bloggen och nu är den äntligen klar!

Förut:

(klicka för större)

Nu (syns bäst i Firefox):

(klicka för större)

Med tanke på att jag aldrig riktigt blir nöjd med något så är det fortfarande lite jag vill ändra men äh nu får det vara sä här ett tag, är trött på allt som har med koder att göra så nu ger jag upp. Detta blir iaf månadens design. Om något ser fel ut för er så rapportera gärna och om ni inte ser den klicka då bara på F5.

Dagens 10 feb 2010

2010-02-09
Dagens kcal: 1900 (av 1700 kcal)
Från träning: 380 kcal
Totalt: 180 kcal kvar

(klicka för större)

Gick över det jag skulle äta i kcal idag men det gör verkligen inget, tränade ju så med det hade jag tom kvar. Har varit en riktig toppendag både matmässigt och motionsmässigt så det är skönt. Hela jag lyser av pepp, hur underbart som helst!!!

 

Hoppas ni har haft en lika bra dag!




Mjölksyra!

2010-02-10
Träningsform: Spinning
Tid: 45 minuter

Dagens spinningpass var riktigt kul och jag tog i tills jag två gånger hade mjölksyra. Underbart! Ledare för passet är riktig bra och peppar en som bara den och det gör verkligen så mycket. Plus så har han ett bra upplägg och får med alla "roliga" bitar. Underbart trött när jag var klar, precis som det ska vara.

Nu när jag kom hem är jag hur trött som helst. Suttit och lekt med den nya designen och självklart har den krånglat en massa men nu är jag på god väg, det som tog mest tid var att bestämma en ide av alla mina tusen, haha, men tror jag hittade den som känns bäst nu, har jag ork att sitta med den imorgon kommer den upp då.

Nu ska här sovas, för jag är så otroligt trött.
Natti natt mina vänner!

Träningsvärk!

Har träningsvärk i magen efter situpsen jag gjorde igår. Gick runt länge och undrade varför jag hade ont i magen, haha, så kan det gå. Tycker om träningsvärk, då vet man att man gjort något bra. Hoppas de inte för spinningpasset jobbigt bara!

Har 4,5 dagars ledigt nu och endast lite plugg som ska göras, lite konstig känsla, är inte van, men klagar verkligen inte. Då kommer jag iaf hinna med att träna och just nu sitter jag med en ny design också till bloggen. Har lärt mig lite nya saker och ska bli kul att få använda kunskapen. Lite brist på insiration dock, men det löser sig nog. Hoppas på att ha den klar tills helgen.

Hur ser er dag ut?

Dagens 9 feb 2010


2010-02-09
Dagens kcal: 1660 (av 1700 kcal)
Från träning: 0 kcal
Totalt: 40 kcal kvar


Bra dag det där, blev iofs lite för många kalorier till middagen men det fick jag ta igen genom att minska dom på kvällen, äpple och te fick det bli, men sålänge det funkar så är det ju bra. Man lär sig av allt.

Jag blir galen

Nånting säger mig att det inte bara är jag som är galen på denna sida just nu. Blogg.se har många positiva egenskaper men hur kan något sluta fungera så många gånger som denna sida allid gör. För att kuna komma nånstans här inne så måste man göra om allt om och om igen och varje gång det inte fungerar kommer denna upp. Jag blir galen. Mitt tålamod är snart slut!


Utmaning: 100 situps

Emma (Emmasform) har utmanat sig själv med att varannan dag göra 100 situps från 7 februari till 7 mars för att komma igång med magträningen, detta tyckte jag lät riktigt kul och tänkte också anta den utamningen för jag behöver verkligen komma igång med magträningen känner jag.

Träningschemat för vecka 6 kommer nu se ut:

Måndag: Spinning
Tisdag: 100 situps
Onsdag: Spinning
Torsdag: 100 situps
Fredag: Spinning
Lördag: Spinning + 100 situps
Söndag: Vilodag

Trött, tröttare, Jessica

Idag är en sån där dag då man egentligen inte gjort något men ändå är jag såååå trött. Lyckades inte övertala sambon så ingen spinning idag så vilodag precis som planerat, är nog ganska bra måste jag säga. Men jag ger inte upp älskling, jag tror du kommer tycka om det, så jag kommer testa igen nästa vecka, just so you know *blink blink*

Nu tänkte jag besegra tröttheten med lite kaffe och få lite plugg gjort
Peppkram

Mums med kaffe, dock ingen choklad för mig!


På schemat idag

Godmorgon mina vänner, tog ut en liten sovmorgon idag, väldigt skön måste jag säga men tog mig iaf upp till 10 och det är bra. Idag blir det plugg och en sväng till uni för lite mer laborationer. Kvällen bjuder på ytterligare lite mer plugg men jag har också tänkt försöka få min sambo att följa med på ett spinningspass idag. Det är bara ett baspass så det är perfekt eftersom han är nybörjare men han är lite svår att övertala, tror dock att han skulle tyckta det var väldigt kul. Men jag har ju ända fram till 19 att försöka få honom att vilja följa med så ni får hålla tummarna!

Perfekt för en nybörjare!


Dagens 8 feb 2010


2010-02-08
Dagens kcal: 1690 (av 1700 kcal)
Från träning: 290 kcal
Totalt: 300 kcal kvar



(Klicka för större)

Väldigt bra dag idag, både matmässigt och träningsmässigt, helt underbart. Det känns verkligen som om jag har fått flyt på allt nu och det känns bra. Det är precis såhär jag vill ha det. I love it! Nu kör vi så det ryker!

Peppkram!

Det blir inte alltid som man vill

2010-02-08
Träningsform: Spinning
Tid: 60 minuter

Precis hemkommen från mitt spinningpass, mitt första 60 min pass, kändes inte allt så mycket annorlunda förutom att man hinner komma in i det lite mer än innan, I like it. Dock så gick det inte så bra för ledaren av passet då hon var helt nu och allt blev jätterörigt, de flesta låtarna tappade hon bort sig själv och sa "ehm gör lite om ni vill" sen glömde hon "pausen" och när det var näst sista låten var jag inte ens trött så jag körde lite hårdare än hon sa att vi skulle göra för annars hade jag aldrig blivit trött, men tack och lov så lyckades jag ta ut mig helt. Och jag tror definitivt att det kan bli bättre så tänker ge henne en chans nästa vecka, alla förtjänar en andra chans. Nu blir det kvällsmat och bloggläsning.

Peppkram

Veckans träning

Bokat denna vecka är följande:


Sen så finns fortfarande hoppet om att snön ska försvinna så att jag kan få komma ut och springa lite men det ser inte så ljust ut där. Får kanske hinna med ett litet löpbandspass också.

Vecka 6


Vägning vecka 6:
Viktförändring: -1,4 kg
Totalt: -2,7 kg

Väldigt nöjd med minuset idag! Det har varit lite större under veckan men så är det, helgen la sina spår och då blev det såhär, är ändå grymt nöjd måste jag säga. Nu är jag verkligen på rätt väg och det känns i hela kroppen, jag är så pepp!

Dagens 7 feb 2010

(klicka för större)



Det blir inte så mycket bättre än så här. Det skulle iofs ha varit om det var lite träning också men matmässigt var det en riktigt bra dag. Perfekt att ha en sån dag innan vägningen.

Ändrade planer

Blev lite ändrade planer. Älsklingen har gått och varit sjuk nu några dagar och för några timmar sedan kände jag att det nog tagit lite på mig också. Vill inte riskera något så avbokade spinningen och skjuter upp det tills imorgon istället. Mina två spinningspass denna vecka har ändå varit bättre än andra veckor så nöjd är jag. Blir en dag i soffan istället, för imorgon vill jag inte vara sjuk

En kväll i soffan istället för på cykeln, tänker inte bli sjuk!


Alternativ träning

Inte lika effektivt som spinning kanske men nog blev jag trött. Spenderade tid ute i trädgården och grävde massa gångar som min katt kan använda. Han är måttligt sur på all snö och jag ville göra det lite lättare för honom så jag gjorde som en liten laborynt i trädgården och han älskade det. Dock var det inte lätt med snö upp till långt över knäna så krävdet det mycket energi, men kul var det! Inget förlorat barnasinne här inte!

Min kisse första gången ute i snön (2 år sedan), nu är han van utekatt



Dålig planering

Lite smått arg på mig själv just nu. Ställde in mitt 45 minuters pass imorse och tog ett 60 minuter pass istället nu på eftermiddagen men pga dålig planering hinner jag inte dit. Känns lite tråkigt faktikst, men alla kläder ligger i tvättmaskinen och hinner inte bli klara... tråkigt!

Hoppas er lördag går lite bättre!
Peppkram

Lång dag...

Dagen har spenderats på labb och har varit en riktigt lång dag, det tar på krafterna att labba så mycket som vi gör, mestadels för att det är så många småraster hela tiden, låter kanske som om det vore tvärt m men nej så är det. Man gör en sak och väntar en timme, för en annan och väntar 20 min och sen fortsätter det så, väldigt tids- och energikrävande Efter en lång dag på labb så slutades dagen med en öl på kårpuben och väl hemma så blev det tacos och Let´s dance, mys!

Imorgon kl 11 blir det spinning igen. Campushallen (där jag tränar) har varit stängt några dagar pga för mycket snö på taken men öppnar tack och lov igen imorgon, så det blir att gå upp i tid för ett träningspass. Kul!

Nu sängen, för jag är totalt död
Peppkram!

A day in the lab


Råkade bara...

Återigen råkade jag bara kliva upp på vågen och resultatet såg tom bättre ut än igår, så underbart, ser fram emot att rapportera resultatet på måndag.

Dagen bjuder på labb, labb och ytterligare lite labb. För idag är det långdag och 8-19 ska spenderas på labb, kul? Klart, finns inge bättre än laborationer. Antikroppar och PCR, thats my future!

Peppkram och ha en underbar fredag nu mina vänner!


Dagens 4 feb 2010

Dagens kalorier: 1960 kcal
Kvar/Gått över: 250 kcal

Lite för mycket kalorier idag men har ätit min första semla idag. Mycket god och inget dåligt samvete. Semlor äter man bara en gång om året och detta var min. Och trots semla är jag väldigt nöjd med dagen!

Nytt på schemat

Kolla vad som råkade hamna på mitt träningsschema:

 

...man måste ju göra nått kul under tiden man väntar på att snön försvinner så man kan få springa ute igen!


Tur att någon håller reda på mig!


(Klicka på bilden för större)

Glada nyheter

"Råkade" ställa mig på vågen imorse och det var glada nyheter må jag säga, blev riktigt glad! Nu är jag verkligen sååå pepp! Älskar denna känsla!

Nu universitetet för lite labbande
Peppkram till er alla!

Nu är det slut för idag, tack och adjö för idag

Jag har massor av inlägg jag vill skiva, massor av kommentarer att kommentera och massa inlägg att läsa men jag orkar inte, jag är helt slut! Spinningen och dagens shopping tog sista energin så nu ska sängen entras. Mer kommer imorgon för vet ni vad mina vänner? JAG ÄR PEPP!!!

Gonatt, hörs imorgon!

Nu ska jag också gå och sussa bakom elementet... eller vänta, hur var det nu?!

Spinning i kvadrat

Blev ett litet extrainsatt spinningpass idag igen, kände inte för att bara sitta och glo i soffan i kväll så jag masade mig iväg genom all denna snö och lyckades precis hinna till passet. Inte så mycket folk men ett hårt program, eller iaf hårdare än igår, och det tyckte jag om, gillar när jag får ta ut mig till sista droppen (kan man säga så?). Nu blir det plugg och slö framför tvn, för nu förtjärnar jag det!


Dagens 2 feb 2010

Idag har jag använt mig av programmet "Hälsovakten". I det programmet så skriver man in vikt, längd, kön and so on och sen så lägger man in sin mat. Man får även skriva in hur mycket man vill gå ner och på hur lång tid sen räknar dom ut hur många kalorier man ska äta för att nå sitt mål.

Idag: 1600 kcal av de 1710 kcal (klicka för att se större bild)

Min profil (klicka för att se större bild)

Så kul!

Spinningpasset var riktigt kul och jag är så glad att jag gick. Var inte så många där men det var bara skönt. Tycker spinning är perfekt, man blir peppad men får jobba på sin egen nivå. Hade dock inte tänkt på hur kort ett 45 min pass är (dvs 30 min spinning), får kanske bli 60 min pass sen, men borde nog komma in lite i det iaf. Det finns även ett intervallpass som vekar kul men en sak i taget. Min "lilla" paus på 4 år hade iaf inte tagit bort intresset och detta kommer jag fortsätta med. Kombinerad spinning och löpning, tänk er dom benen *blink, blink*

Spinning, me like!


Make it easy


(Klicka på ikonen för att följa mig)

Första tanke: ställa in!

Min första tanke när jag vaknade (alldeles försent kl 12) var att jag måste avboka mig från spinningen direkt för jag vågar inte. Varför är jag så rädd? Nej ta tag i rädslan och ta sig dit, vad är det värsta som kan hända?


Spinning: första gången på flera år

Imorgon ska jag på spinning för första gången på flera år, en träningsaktivitet jag utövade flera gånger i veckan i flera år och jag är livrädd! För det första så är min kondition inte bra alls just nu, kommer jag att klara av det? För det andra så är jag rädd att allt kommer gå fel för det är första gången jag tränar ett mass på mitt träninsställe. Hatar att inte ha kontroll över saker och ting. Tänk om jag går fel? Vart ska jag? Tänk om jag glömmer något? Hur bär jag mig åt? Vilka saker ska jag ha med? När ska jag vara där?
Ghaa sånthär gör mig verkligen galen, och det är skämmigt att erkänna men jag är rädd. Hoppas hoppas att det kommer gå bra. Nej dax att sluta larva sig antar jag, herregud jag är ju en vuxen människa.


Dagens 1 feb 2010

Frukost: 2 brödbitar med 2 ostskivor, sallad och kaffe
Lunch: 70 g pasta, 50 g korv, 50 g tomatsås med en sallad
Mellanmål: morot
Middag: 30 g Wasabipasta som ersattes med 5dl Fjällyoghurt
Kvällsmat: kaffe
Vatten: 1,5 liter

Bra dag förutom att det nya receptet jag skulle prova "Laxspett med wasabipasta" inte var så gott så det blev lite yoghurt istället. Men jag är nöjd, perfekt första dag. Väldigt glad att jag fick i mig rätt mängs vatten.

Nu sängen, en ny dag imorgon


Månadens mål

Istället för att ha massa småmål under en månad ska jag denna månad bara fokusera på en sak och denna månad är det:

- Byta ut mitt ångest-ätande mot en promenad/träning

Så såfort jag får ångest och bara vill äta en massa ska jag ta mig ut på en promenad eller träna lite styrketräning och försöka byta ut det helt och hållet, för man ska inte ta till mat.

Vecka 5


Vägning vecka 5:

Viktförändring: +1,3 kg
Totalt: -1,3 kg

Plus på vågen i morse men hade inte räknat med något annat, bara så glad att det inte var med med tanke på omständigheterna (Tycker-synd-om-mig-själv-för-att-jag-är-sjuk-maten + den tiden på månaden) Ganska glad faktiskt för det kunde vara så mycket värre. Detta kan bli riktigt bra!


1 februari

Måndagsmorgon och ny månad. Känns riktigt bra faktikst, jag vaknade och kände mig pepp. Minns inte när det hände senast, det måste ju vara ett bra tecken?
Ska börja skriva matlistor som jag publicerar, inte det roligaste att läsa men får mig att hålla mig innanför ramen då det ju inte är så kul att visa att man fuskar. Har funderat mycket på det där om vad man publicerar och inte, men blir nog ett helt nytt inlägg om det senare, dock något jag tänkt på länge.

Idag är det halvdag på uni och sen hem för mer plugg. Vilodag inför morgondagens spinningapass men kanske eventuellt en promenad, något jag inte helt räknar som träning, dock väldigt bra.

Dagens utmaning: Drick 1,5 liter vatten!


RSS 2.0