Sol och blåhimmel

insatsstyrkan efter 18-åringen.

Varje år ordnas en maskerad för avgångseleverna i Varbergs gymnasieskolor, en fest som markerar att det är 150 dagar kvar till studenten.

David Birgersson, från Veddige, nordost om Varberg, hade klätt ut sig i tyrolerkläder när han gick på skolfesten på restaurang Oscar i torsdags kväll.

Klädd i kortbyxor, hängslen och hatt umgicks han med sina vänner.

Enligt klasskamrater var David på bra humör under hela kvällen.

Övervakningsbilder intill visar hur David Birgersson lämnar nattklubben klockan 01.22.

Han hade gjort upp med sin storasyster att sova över hos henne men övervakningsbilderna visar hur David på natten går västerut – trots att systern bor österut.

Och där slutar alla spår efter 18-åringen.

– Skulle han ha gått raka vägen till systern skulle han gått åt andra hållet, säger Per-Arne Nilsson.

I fredags började polisen och ett stort antal frivilliga att söka efter David.

– Vi jobbar både med utredning och eftersökning. Det finns inget konkret som tyder på att han utsatts för ett brott men inget som utesluter det heller, säger Per-Arne Nilsson.

Ett tiotal kriminapoliser arbetar med fallet.

I går besökte polisen Davids skola, Peder Skrivares gymnasium, och pratade med hans kamrater för att försöka kartlägga hans sista timmar. Men fortfarande har inga avgörande tips kommit in.

Per-Arne Nilsson vädjar nu till fastighetsägare att kontrollera uthus och andra utrymmen om David sökt skydd någonstans.

– Jag vill uppmana alla som har sett något att kontakta polisen på telefon 11414. Tipsen är avgörande i vårt arbete. Fler tips kan hjälpa oss vidare i arbetet.

I morse gick nationella insatsstyrkans dykare ner i Varbergs hamnbassäng för att leta efter David. Uppgifter om hur isen ser ut, djupet och hur strömt det är har kontrollerats och dykningarna kommer att pågå under dagen vid de ställen där isen ligger öppen.

Polisen har även förhört ett stort antal människor från festnatten men fortfarande slutar spåren efter David utanför Oscar i centrala Varberg.

– Vi försöker få alla pusselbitar på plats, säger Caroline Bjärlestam, informatör på Hallandspolisen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din mail: (syns inte)

Blogg:

Skriv en snäll kommentar:

Trackback
RSS 2.0